Template:Using Gramps/furtherref contents/sl

From Gramps
Jump to: navigation, search

Gramps je odprtokoden rodosloven program. Za izdelavo navodil in lekcij potrebujemo pomoč njegovih uporabnikov. Na srečo je že veliko uporabnikov kaj prispevalo k projektu. Dodali so namige, lekcije, navodila uporabnikom in primere v tej dokumentaciji wiki. Da bi novi uporabniki lahko hitro razumeli program Gramps ter našli odgovore na vprašanja, ki se jim pri delu z njim porajajo, je potrebno vaše stalno sodelovanje na teh straneh.

  • Če se vam zdi, da bi moralo biti kaj še posebej obrazloženo (ali pa bi bilo treba v dokumentaciji kaj spremeniti), poglejte na stran Kako lahko pomagam. Morda lahko napišete navodila, kako naj se kaj stori, izboljšate te strani wiki, ali pa pomagate pri urejanju Navodil za uporabo.
  • Če bi radi pomagali s programiranjem, poglejte na strani za Razvijalce, kjer boste našli navodila, kako napisati svoja lastna poročila.
  • Strani za Namestitev najdete v povezavi na levem robu.
  • Podpora Gramps je kompleksen izdelek, ki ga v celoti razvijajo prostovoljci.
  • Kontakt Javljanje napak, zahtevanje izboljšav, dopisni seznami, IRC in forum Gramps.

Celotna dokumentacijaŠe vedno ne najdem, kar iščem…

Če imate vprašanja v zvezi s programom Gramps, na katere z iskanjem po teh straneh wiki ne najdete odgovora, potem so dopisni seznami pravo mesto za iskanje pomoči. Najprej poglejte v arhiv dopisnega seznama gramps-users in če ne najdete odgovora, pišite na [email protected]