Contact/nl

From Gramps
Jump to: navigation, search

Voor iedereen die ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van de open source genealogiesoftware Gramps, bezoek alstublieft het Gramps Forum, aangedreven door Discourse. Onze gemeenschap zal u graag helpen.

Programmafouten rapporteren

Er zijn verschillende manieren om een programmafout te rapporteren, onder andere de GRAMPS Bugs postlijst. U hoeft geen lid zijn van deze lijst om er mails naar te sturen.

De beste manier is evenwel door gebruik te maken van het Gramps foutopvolgingssysteem, zie How to report bugs/nl. Dit laat ons toe om formele methoden te gebruiken bij het volgen en oplossen van fouten. Ten gevolge van het hoge volume aan emails die de hoofdprogrammeurs ontvangen, is er altijd een kans dat uw email uit het oog verloren wordt. Gebruik maken van het foutopvolgingssysteem zorgt ervoor dat uw problemen zullen aangepakt worden.

Verbeteringen aanvragen

Een verbetering of een wijziging aan GRAMPS aanvragen kan gedaan worden of via de gramps-users of gramps-devel postlijsten, of opnieuw via het foutopvolgingssysteem door een nieuw item aan te vragen. We zouden het appreciëren indien serieuze voorstellen via het foutopvolgingssysteem zouden gebeuren. Klik op Report Issue, en selecteer feature als belangrijkheid (severity). Ook hier, door via het foutopvolgingssysteem te werken, kunnen we alles formeel opvolgen.

Mailing Lists

Er zijn meerdere mailing lists over verschillende onderwerpen die verband houden met Gramps:

gramps-announce (lid worden, archieven
Aankondigingen en algemeen belangrijk nieuws. Heel lage trafiek.
gramps-users (lid worden, archieven)
Discussies over het gebruik van Gramps. Lage trafiek.
gramps-bugs (lid worden, archieven)
Programmafouten melden en opvolgen. Gelieve evenwel het foutopvolgingssysteem te gebruiken (zie boven).
gramps-devel (lid worden, archieven)
Voor alles wat te maken heeft met software ontwikkeling. Lage trafiek.


Forum

De Gramps-gebruikersgemeenschap onderhoudt een actieve aanwezigheid in verschillende online forums. Gedurende vele jaren gebruikte het 'officiële' (gemonitord en onderhouden door vrijwilligers van Gramps) ondersteuningskanaal een reeks MailLists voor eenvoudige tekstcommunicatie. Vanaf 2020 begon het grootste deel van het 'officiële' ondersteuningsverkeer via een online forum aangedreven door het Discourse-platform, dat de mogelijkheid bood om illustraties, opmaak en correcties toe te voegen. De MailList werd een 'legacy'-ondersteuningssysteem met uitgebreide archieven van discussiethreads.

Officieel

  • Discourse-forum voor Gramps: Je kunt het forum gebruiken om zelfstudievideo's te ontdekken, vragen te stellen en hulp te krijgen van de Gramps-gemeenschap. Het is ook een geweldige plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingsplannen. Voel je vrij om anoniem te kijken of meld je aan voor een account zodat je kunt deelnemen.

Onofficieel

Er zijn ook enkele onafhankelijk beheerde groepen:

  • Op Reddit werd Het Gramps Project opgericht door mvuijlst in 2012.
  • Op Facebook werd de GRAMPS for Genealogists-groep opgericht door Tom Shaw in 2015. (De Ik gebruik GRAMPS-groep werd in 2009 opgericht door Dan Garnitz en in 2022 samengevoegd met de "GRAMPS for Genealogists"-groep.)
  • Op Google Groups is "Gramps Finland" bedoeld voor informatie-uitwisseling tussen Finse gebruikers van Gramps.
  • Op Facebook bestaat de Dansk gramps brugergruppe voor Deense Gramps-gebruikers.
  • Op Genealogy Stackexchange kunnen vragen met het label gramps worden gesteld.
  • Op Geneanet > Forum Home > Franse forums > Discussies over genealogie > Genealogie software > Gramps, het forum voor wederzijdse ondersteuning voor Franse Gramps-gebruikers.

IRC

Kom ook eens langs op het chat-kanaal #gramps op de irc.libera.net server. Alle gebruikers en ontwikkelaars zijn welkom!

Inbreuken op auteursrechten

Stelt u inbreuken op het auteursrecht vast op deze wiki, gelieve dan de ontwikkelaarspostlijst (wordt eerst lid) te mailen met de gegevens van de wiki-pagina die inbreuk bevat, alsook de hoedanigheid van de inbreuk.