Changes

Jump to: navigation, search

Gramps 5.1 Wiki Manual - Getting started/tr

479 bytes removed, 17:56, 7 January 2022
Gramps'e Genel Bakış
Gramps, esnek ve güçlü bir soy ağacı aracı olarak tasarlanmış ücretsiz, açık kaynaklı bir programdır. Her bir veri parçasının birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu not ederek ve bu ilişkileri sunarak soy araştırma verilerini toplamak için bir çerçevedir.
 
One can generally use Gramps any way one wishes. There is no single, correct method of working with or recording your data. However, if you wish to collaborate with other researchers or programs, it helps to conform to some common guidelines. Even if you are familiar with common genealogy research practices, you still need to understand how Gramps works. Then you can jump into how to use the Gramps program in a way that complements a particular genealogical research style.
Gramps'ı genellikle herhangi bir şekilde kullanabilirsiniz. Verilerinizle çalışmanın veya verilerinizi kaydetmenin tek ve doğru bir yöntemi yoktur. Ancak, diğer araştırmacılar veya programlarla işbirliği yapmak isterseniz, bazı ortak yönergelere uymanız yardımcı olur. Yaygın soy araştırma uygulamalarına aşina olsanız bile, Gramps'ın nasıl çalıştığını anlamanız gerekir. Ardından, Gramps yazılımının belirli bir soy araştırma stilini tamamlayacak şekilde nasıl kullanılacağına geçebilirsiniz.
460
edits

Navigation menu