Ca:Manual Wiki per a Gramps 5.1 - Prefaci

From Gramps
Jump to: navigation, search
Anterior Índex Següent


Gramps és un paquet informàtic dissenyat per a la recerca genealògica. Encara que és similar a altres programes genealògics, Gramps ofereix algunes possibilitats exclusives i potents, que presentarem més endavant.

Gramps és un programari de codi font obert, el que significa que sou lliures de fer còpies i distribuir-les a tothom. És desenvolupat i és mantingut per un equip de voluntaris del món sencer que pretenen millorar-lo alhora que sigui fàcil d'usar.


Per què emprar Gramps?

La majoria dels programes de genealogia us permeten introduir la informació dels vostres ascendents i descendents. En general, podeu mostrar les relacions familiars mitjançant diagrames, gràfics o informes. Alguns us permeten incloure imatges o altres suports. La majoria us permeten incloure informació de persones fins i tot si no estan relacionades amb la família principal que esteu investigant. I poden incloure característiques que us permeten intercanviar dades amb altres programes i produir diferents tipus d'informes impresos.

Convenis tipogràfics

En aquest manual, algunes paraules es marquen amb una tipografia especial:

  • Aplicacions
  • Ordres que teclegeu a la línia d'ordres
  • Noms de fitxers
  • Text substituïble
  • Etiquetes per a botons i altres parts de la interfície gràfica
  • Les seleccions de menú es presenten de la següent manera: Menú -> Submenú -> Menú Ítem
  • Botons on podeu fer clic
  • Qualsevol cosa que teclegeu

El manual també us proporciona una varietat d'informació addicional en forma d'advertiments i notificacions, com s'indica a continuació.


Tango-Dialog-information.png
Exemple de consell

Els consells i la informació addicional es presenten així.


Gramps-notes.png
Exemple de notificació

Les notificacions es presenten així.


Finalment, hi ha advertències, que notifiquen on heu de ser prudents:

Gnome-important.png
Exemple d'advertiment

Aquest és l'aspecte d'un advertiment. En les situacions en què us podeu ficar en problemes, se us avisarà per endavant.

Previous Index Next


Gnome-important.png Avís de copyright especial: Totes les edicions d'aquesta pàgina requereixen sotmetre's a dues llicències diferents de copyright:

Aquestes llicències permeten al projecte GRAMPS maximitzar l'ús del manual del wiki com a contingut gratuït per a versions futures de GRAMPS. Si no esteu d'acord amb aquesta llicència dual, aleshores no editeu aquesta pàgina. Només podeu enllaçar a altres pàgines cap al wiki si rauen sota una llicència GFDL a través d'enllaços externs (utilitzant la sintaxi:[http://www.gramps-project.org/...]), no a través d'enllaços interns.
De la mateixa manera empreu només els convenis coneguts .