Nl:Kenmerken in Gramps

From Gramps
(Redirected from Attributes in Gramps/nl)
Jump to: navigation, search

“De idee om de dingen te verdelen over gebeurtenissen en kenmerken is de volgende:

Kenmerken zijn zaken die blijvend zijn, althans gedeeltelijk, zoals kleur van de ogen, bloedtype, enz. Gewoonlijk is er per persoon/familie slechts één van elk kenmerktype.
Gebeurtenissen daarentegen zijn verbonden met een tijdskader. Dit hoeft geen vaste datum te zijn, dit kan even goed een tijdsperiode zijn. Het is niet ongewoon dat mensen van woonst, religie of eigendom veranderen. Elk van deze zaken kan verbonden worden met een tijdsperiode en er kunnen er vele van zijn van hetzelfde type.

Heeft dit zin? Dit is misschien niet 100% in overeenstemming met GEDCOM maar het is beter iets zinvols te implementeren, dan een slecht geschreven standaard te volgen. ” [1] -- Gramps-gebruikerspostlijst

In het geval het nodige kenmerk niet aanwezig is in de selectielijst, kunt u het kenmerk aanmaken door de kenmerknaam in te geven in de voorziene invoerveld. Er zijn geen scherpe grenzen tussen kenmerken en gebeurtenissen. Sommigen verkiezen om "Beroep" als een kenmerk te definiëren zonder tijdsperiode; anderen vinden dan weer dat dit beter een gebeurtenis zou zijn ook omdat dit meer mogelijkheden biedt.

Meer over Gramps-kenmerken in het algemeen

Engelse discussies: