Open main menu

Gramps β

Nl:Meld fouten

Hier is een kort overzicht hoe je met de bug tracker kunt werken.

Contents

Een programmafout melden

1. Inloggen

Om een programmafout te melden, moet je een inlognaam hebben bij Fouten melden . Dit is de bug tracker van Gramps. Indien je een inlognaam aanmaakt let dan wel op dat het tot 12 uur kan duren voor je een bevestiging via e-mail krijgt. Nadat je deze e-mail hebt ontvangen kan je de link die je hierin vind, gebruiken om fouten te melden. Je e-mail zal uiteraard vertrouwelijk behandeld worden.

2. Bestaande fouten vinden

Waarschijn is de fout die je gevonden heb al eerder gemeld. Om dit te controleren klik op "View Issues". Het bovenste deel is gereserveerd om te filteren, deze kunt je instellen. Normaal gesproken zijn de standaard waarden wat je nodig hebt. Onder de filters is de zoekveld. Type de woorden in welke het beste passen bij de fout en klik daarna op "apply" filter.

Als de fout als eerder is gerapporteerd, lees dan het rapport door, en kijk of je iets kunt toevoegen aan de informatie. Als dit het geval is dat laat dan een berichtje achter met de extra informatie. Hiermee kun je de ontwikkelaars mee helpen om het probleem op te lossen.

3. Een nieuwe programmafout melden

Klik op Report Issue en vul de vereiste informatie in. Wees zo gedetailleerd mogelijk, de ontwikkelaars zijn niet goed in gedachtelezen. Vergeet zeker niet je Gramps-versie te vermelden. Je kan dit steeds controleren door in Gramps in het hulpmenu de optie info te kiezen.

Een nieuwe mogelijkheid aanvragen

Om een nieuwe mogelijk aan te vragen, meld je aan op de bug tracker, en klik dan op "Report Issue".

Je dient daarna in de rechter bovenhoek "Feature Request" te selecteren. Nu kun je verder gaan alsof je een fout rapporteerd, dus selecteert de juiste categorie, geef een omschrijving (wees beknopt), ......