Nl:Maak een genealogie website met Gramps

From Gramps
Revision as of 11:00, 19 March 2007 by Erikdr (talk | contribs)
Jump to: navigation, search

Dit is een Howto om een genealogische web-site aan te maken met GRAMPS 2.2.x. en de programma-plugin "NarrativeWeb".

De web-site wordt aangemaakt met het verslag "narrative website". Dit programmadeel wordt beschreven in: Generating Web pages. Doel is om een complete beschrijving te geven hoe je best dit verslag gebruikt. We behandelen ontwikkeling, het uploaden van uw genealogische webstek naar een internet aanbieder, de zogenaamde ISP (Internet Service Provider).

Voor je begint

Met GRAMPS kun je eenvoudig een mooi ogende webstek aanmaken.

Maar denkt eerst even na voor je begint, over de gegevens die je op de webstek wil plaatsen. Indien je niet oplet en een website aanmaakt van je volledig gegevensbestand dan kan het aantal bestanden dat aangemaakt wordt reusachtig groot zijn en heel wat schijfruimte innemen.

De gegevens beperken

Indien je beschikt over een groot gegevensbestand is het aangewezen om met een filter te starten om de hoeveelheid gegevens te beperken: In het personenscherm ga je naar menu "Toon" en activeer de filterzijbalk. Ga dan naar menu Bewerken --> filter personen bewerken en maakt een gepast filter aan.

Lees, indien nodig help manual. Eens de filter opgesteld kan je die testen in het personenescherm door de filter te selecteren in de filterzijbalk en de zoekfunctie te starten. Je kan verscheidene filters combineren ( en ja het help als je verstand hebt van de basisregels van de en/of logica). Uiteindelijk bekom je dan de selectie van die personen die je wou op je web-stek.