Difference between revisions of "Nl:Handleiding"

From Gramps
Jump to: navigation, search
Line 1: Line 1:
 
[[Category:Nl:Documentatie|Handleiding]]
 
[[Category:Nl:Documentatie|Handleiding]]
Indien je bezig bent in GRAMPS, kun je het GRAMPS-gebruikershandboek opvragen door op F1 te drukken. Dit kan ook via het hulpmenu. Het handboek bevat gedetailleerde instructies hoe je GRAMPS gebruikt.
+
 
 +
{{languages|user_manual|Handleiding}}
 +
 
 +
In de GRAMPS-versie 3.0.x wordt de handleiding niet meer met het programma bijgeleverd. Het handboek is nu enkel online beschikbaar. U hebt dus een internetverbinding nodig om het handboek te kunnene raadplegen. Door op {{man button|F1}} te drukken of door {{man label|het hulpmenu}} kunt u het handboek, dat vele hints over het gebruik van GRAMPS geeft, opstarten.
 +
 
 +
 
 +
==GRAMPS 3.0.x Handleiding==
 +
 
 +
Het hanboek voor de versie 3.0.x is momenteel enkel beschikbaar in het wiki-formaat.
 +
 
 +
* Engels: [[Gramps 3.0 Wiki Manual | GRAMPS 3.0 Manual]]
 +
* Frans: [[Gramps 3.0 Wiki Manual/fr | Manuel GRAMPS 3.0]]
 +
* Nederlands: [[Nl:Gramps 3.0 Wiki Handleiding|GRAMPS 3.0 Handleiding]]
 +
 
 +
 
 +
Gelieve te noteren dat voor distributieredenen alle aanpassingen en bewerkingen aan het handboek diene te gebeuren onder een dubbele licensie: als ''GPL'' en ''GNU Free Documentation License''.
 +
 
 +
Doel is wel dat er een handleiding komt in een ''verdeelbaar''-formaat. Zie [[Manual Generation 3.0| aanmaak handleiding ]] voor bepaalde mogelijke ideeën.
 +
 
 +
De motivatie voor het '''wiki'''-formaat is dat dit formaat door alle gebruikers kan bewerkt en gecorrigeerd worden en eenvoudig kruisverwijzigingen mogelijk maakt naar diverse andere wikipagina's. Zo wordt de kwaliteit van de handleiding sterk verbeterd. Maar het vertalen van de handleiding wordt een stuk lastiger. Alle suggesties om dit te verbeteren zijn meer dan welkom.
 +
 
 +
==GRAMPS 2.2 Handleiding==
  
 
Het handboek is vertaald in 3 talen: Frans, Nederlands en Slovaaks. Je kunt het handboek ook on-line bekijken via je browser of je kunt een pdf-bestand (grootte : 2.5 Mb , 100 blz. , 55 beelden).
 
Het handboek is vertaald in 3 talen: Frans, Nederlands en Slovaaks. Je kunt het handboek ook on-line bekijken via je browser of je kunt een pdf-bestand (grootte : 2.5 Mb , 100 blz. , 55 beelden).

Revision as of 18:20, 7 July 2008


In de GRAMPS-versie 3.0.x wordt de handleiding niet meer met het programma bijgeleverd. Het handboek is nu enkel online beschikbaar. U hebt dus een internetverbinding nodig om het handboek te kunnene raadplegen. Door op F1 te drukken of door het hulpmenu kunt u het handboek, dat vele hints over het gebruik van GRAMPS geeft, opstarten.


GRAMPS 3.0.x Handleiding

Het hanboek voor de versie 3.0.x is momenteel enkel beschikbaar in het wiki-formaat.


Gelieve te noteren dat voor distributieredenen alle aanpassingen en bewerkingen aan het handboek diene te gebeuren onder een dubbele licensie: als GPL en GNU Free Documentation License.

Doel is wel dat er een handleiding komt in een verdeelbaar-formaat. Zie aanmaak handleiding voor bepaalde mogelijke ideeën.

De motivatie voor het wiki-formaat is dat dit formaat door alle gebruikers kan bewerkt en gecorrigeerd worden en eenvoudig kruisverwijzigingen mogelijk maakt naar diverse andere wikipagina's. Zo wordt de kwaliteit van de handleiding sterk verbeterd. Maar het vertalen van de handleiding wordt een stuk lastiger. Alle suggesties om dit te verbeteren zijn meer dan welkom.

GRAMPS 2.2 Handleiding

Het handboek is vertaald in 3 talen: Frans, Nederlands en Slovaaks. Je kunt het handboek ook on-line bekijken via je browser of je kunt een pdf-bestand (grootte : 2.5 Mb , 100 blz. , 55 beelden). ophalen.

Français
GRAMPS est une application Open Source définie pour la recherche généalogique.
Nederlands
GRAMPS is een open source, gratis genealogish software pakket. De handleiding is vertaald in het Nederlands, en kan hier geraadpleegd worden
Slovak
GRAMPS je software typu Open Source urrčený pre genealogický výskum.
Manuele links
English Online Manual PDF in letter and A4 size
Français HTML Manuel PDF en format A4
Nederlands HTML Handleiding PDF in A4 formaat
Slovak HTML Manuál A4 PDF(*)

(*) Het Slovaakse handboek is niet leesbaar in xpdf, kpdf. Gebruik Adobe Reader


Indien je een probleem hebt of een vraag over GRAMPS, neem dan even Contact op met ons.