Nl:Gramps:Info

From Gramps
Revision as of 09:53, 12 May 2007 by Erikdr (talk | contribs)
Jump to: navigation, search

GRAMPS is een genealogie programma beschikbaar op Linux, BSD, Solaris, Mac and Windows. De GRAMPS naam staat voor Genealogical Research and Analysis Management Programming System, oftewel Genealogisch Onderzoek en Analyse Programma. De naam is zo gekozen omdat GRAMPS een aanspreektitel is voor een grootvader in het Engels.

Relatie Scherm

GRAMPS helpt jou bij het bijhouden van je stamboom. Het laat je toe jouw genealogische data op te slaan, te wijzigen en er onderzoek op te doen. GRAMPS poogt alle standaard functies van andere genealogische programma's te bieden, maar, ook je bijkomende integratiemogelijkheden te bieden niet eigen aan deze programma's. Zo is er de mogelijkheid om alle informatie die je tegenkomt rechtstreeks in GRAMPS in te geven, en kun je alle gebeurtenissen herordenen/manipuleren. Dit helpt jou als gebruiker in het doen van onderzoek, analyse en correlatie van gegevens, met de mogelijkheid ontbrekende relaties te ontdekken.

Voor meer informatie over het installeren van GRAMPS, zie de installatie pagina.

GRAMPS werkt op Linux (ook BSD en Solaris). Er zijn tests lopende die toelaten om GRAMPS te installeren op Windows en Mac OS X.


Voor meer informatie: