Nl:Controle en Herstel Hulpmiddel

From Gramps
Revision as of 01:31, 14 September 2019 by Sam888 (talk | contribs) (point to github and update url for bugtracker)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Gnome-important.png
Dit hulpprogramma was een tijdelijke oplossing voor GRAMPS 3.1.0 or 3.1.1. U kunt best GRAMPS opwaarderen naar 3.1.2. Als u dit hulpprogramma hebt gedownload, moet u programma verwijderen uit de map Plugins.

Dit hulpprogramma is een aangepaste versie van Check.py (dat voorzien was in de versies 3.1.0 en 3.1.1). Het voorkomt een aantal fouten die een correcte werking van Hulpgereedschap -> Herstellen van gegevensbestand -> Controle en herstelling gegevensbestand... verhinderden.

Om de herziene versie van Check.py GRAMPS hulpgereedschap te installeren

  1. Haal het aangepaste Check.py bestand op. Sla het bestand op in uw ./gramps/plugins map en hernoem het bestand als Check312.py.
  2. Haal het aangepaste summary.glade bestand op. Sla ook dit bestand op in ./gramps/plugins map echter zonder de naam aan te passen.
  3. In GRAMPS selecteer Hulp -> Plugin Status
  4. Selecteer Herladen en wanneer de knop van kleur veranderd, selecteert u Sluiten.
  5. Nu kunt u zonder problemen het oude hulpgereedschap Gegevensbestand herstellen -> Controle en herstel gegevensbestand... draaien.

Mochten er zich toch nog problemen voordoen, gelieve dan een melding achter te laten op de GRAMPS postlijst of meld de fout op het foutopvolgingssysteem.