Ca:Manual wiki per a Gramps 3.3 - Què és nou?

From Gramps
Jump to: navigation, search
Gnome-important.png Avís de copyright especial: Totes les edicions d'aquesta pàgina requereixen sotmetre's a dues llicències diferents de copyright:

Aquestes llicències permeten al projecte GRAMPS maximitzar l'ús del manual del wiki com a contingut gratuït per a versions futures de GRAMPS. Si no esteu d'acord amb aquesta llicència dual, aleshores no editeu aquesta pàgina. Només podeu enllaçar a altres pàgines cap al wiki si rauen sota una llicència GFDL a través d'enllaços externs (utilitzant la sintaxi:[http://www.gramps-project.org/...]), no a través d'enllaços interns.
De la mateixa manera empreu només els convenis coneguts .

Anterior Índex Següent


En aquesta secció es dóna una ullada a les novetats de la versió 3.3 respecte a la versió 3.1. Tot el que aquí s'explica està àmpliament documentat en la resta del manual, per tant no necessiteu llegir aquesta pàgina. Aquí s'informa als usuaris de la versió 3.1 dels canvis realitzats, perquè així no ometin les noves possibilitats.

Abans de la vostra actualització

Com sempre, abans de realitzar una actualització, estigueu segurs que el vostre arbre familiar és en un lloc segur, feu una còpia de seguretat suplementària. La millor manera de realitzar-la és:

  1. iniciar Gramps 3.2
  2. obrir el vostre arbre de família
  3. exportar l'arbre genealògic al format Gramps XML o al format Paquet Gramps XML (inclou suports audiovisuals). Ho trobareu al menú Arbre familiar->Exportar, estigueu segurs d'exportar TOTES les dades, no restringiu la informació en cap sentit.
  4. Guardeu l'arxiu resultant en un lloc segur

Per a més informació llegiu: Backing up a Family Tree, valoreu que crear un arxiu pot ser inadequat en algunes circumstàncies. En el desafortunat cas que Gramps 3.3 malmetés la vostra base de dades, podríeu perdre l'arxiu.

Després d'això podeu instal·lar Gramps 3.3. Empreu un gestor de paquets informàtics per a realitzar aquesta tasca. En qualsevol cas, elimineu Gramps 3.2 i instal·leu Gramps 3.3, o estigueu segurs que instal·leu Gramps 3.3 en un lloc diferent.

Després de la instal·lació de Gramps 3.3, podreu obrir immediatament els vostres arbres familiars i continuar treballant-hi. Si hi hagués problemes (per exemple després d'una actualització completa del sistema), podríeu necessitar la còpia de seguretat que heu creat amb anterioritat, per recuperar totes les dades del vostre arbre familiar.

Canvis visibles al nucli

Canvis en els connectors

Canvis sota l'aparença del programa

Més informació

Vegeu the 3.3.0 roadmap i the change log.

Gnome-important.png
Custom rules migration

For avoiding unwanted effects after major upgrades (eg, from 3.2.x to 3.3.x), if need, we can manually copy our custom_filter.xml from GRAMPS User Directory to gramps_version_number.

  • Complete tooltips on editors and manual
  • Use language selector on detailled reports, enhancement on place report, translated holiday names, numbering system alternatives on descendant report [8], better support for win32/mac packages, cleanup, need python 2.6 or later, new translations (Ukrainian, Portuguese from Portugal), etc ...


Previous Index Next