Template:Main page/intro/sv

From Gramps
Jump to: navigation, search

Gramps, Genealogical Research and Analysis Management Programming System, är ett öppet och fritt program och programvaruprojekt för släktforskning. Projektet erbjuder ett avancerat släktforskningsprogram och en stor wiki öppen för alla. Gramps är ett ideellt drivet projekt, utvecklat och styrt av släktforskare tillsammans.

  • Installation: Gramps kan användas på Windows, MacOS och Linux samt BSD och Solaris. Guider för installation på de olika systemen finns tillgängliga.
  • Tillägg: Gramps kan utökas med många olika tillägg för att få ytterligare funktioner, t ex extra Filter, Analysverktyg, Rapporter, Vyer och skapande av Webbsidor.
  • Dokumentation: I användarhandboken finns utförlig information som beskriver Gramps. Det finns också skärmdumpar och beskrivningar av funktioner. Här finns också länkar och referenser till omdömen och exempel med olika handledningar.
  • Genealogi: Wikin innehåller också information om genealogi (släktforskning). Vilka är de bästa källorna, var hittar man information samt tips om hur man förvarar dokument och bilder.

Hjälp gärna till att utöka denna wiki med svenskt material. Se Gramps på svenska för mer information om hur du översätter och skapar nya dokument.