Changes

Jump to: navigation, search

Gramps 5.1 Wiki Manual - Probably Alive/tr

115 bytes added, 17:43, 24 January 2022
Gramps birinin hayatta olup olmadığını nasıl belirler?
Bir kullanıcının bir kişiye elle bir ölüm etkinliği eklemesini istemek (böylece canlı olarak kabul edilmemeleri için) çok can sıkıcı olurdu ---biri birçok kişi hakkında ayrıntı girmek zorunda kalacaktı. Birinin hayatta olduğu düşünülürse, dışa aktarıldığında ayrıntılarının paylaşılmasının engellenmesi gerektiğini hatırlayın. Bu nedenle Gramps, birinin etkinlik tarihlerine veya etkinlik tarihleri ​​olabilecek kişilerle olan ilişkilerine göre muhtemelen hayatta olup olmadığını hesaplayabilen bir işleve sahiptir. Örneğin, bir kişinin herhangi bir ölüm kanıtı yoksa (ölüm veya defin etkinliği gibi), o zaman Gramps bu kişinin ebeveynlerini, çocuklarını, kardeşlerini bir kanıt bulunana kadar sürekli olarak kontrol eder---veya kontrol edilecek bağlantılar bitene kadar. Tipik yaş ve etkinlik süreleri hakkındaki bilgileri kullanarak (kardeşler arasındaki tipik yaş farklılıkları, annelerin doğum anındaki tipik yaşları vb.) Gramps, bir kişinin hayatta mı yoksa ölü mü olduğu konusunda tahminlerde bulunabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi bu yürütülmesi zaman alan bir işlev olabilir, ancak oldukça yararlı olabilir. Tipik doğum yaşı, kuşaklar arası vs. için değerler {{man menu|Menü -> Düzenle -> Tercihler -> [[Gramps_5.1_Wiki_Manual_-_Settings/tr#Tarihler|Tarihler]]}} sekmesinden ayarlanabilir.
Muhtemelen yaşıyor işlevi, bir kişinin belirli bir tarihte veya bir zaman aralığında hayatta olup olmadığını kontrol edebilir. Bu, [[Gramps_5.1_Wiki_Manual_-_Gramplets/tr#Tarihteki Yaşı|Tarihteki Yaşı]] Grampletinde kullanılır. Normalde sistem doğum ve ölüm olaylarını tahmin eder ve bu ikisi arasında bir tarih olup olmadığına bakar.
Ancak, özel bir durum var: Muhtemelen ''bugün'' yaşayan insanları arıyorsanız ve bir ölüm etkinliği varsa, o zaman ne olursa olsun ölü olarak kabul edilirler (etkinliğin tarihi olmasa bile). Bu nedenle, kimin dün (veya geçen yıl) hayatta olduğunu ve bugün kimin hayatta olduğunu görürseniz farklı sonuçlar alırsınız. Bunun nedeni, eğer bir ölüm etkinliğiniz varsa, geçmişte bir kişinin öldüğünü biliyorsunuz ama ne zaman olduğunu bilmiyorsunuz. Bir kişinin geçmişte (dün ve önceki) hayatta olup olmadığına bakarsanız, ölüm tarihini bilmeden o kişinin ölü olup olmadığını kesin olarak söyleyemezsiniz.
The probably alive function can check to see if a person was alive on any specific date, or during a time span. This is used in the [[Gramps_5.1_Wiki_Manual_-_Gramplets#Age_on_Date|Age on Date]] Gramplet. Normally, the system will estimate birth and death events, and see if a date falls between those two. However, there is one special case: if you are looking for people probably alive ''today'' and they have a death event, then they are considered dead no matter what (even if the event doesn't have a date). Therefore, you will get different results if you see who was probably alive yesterday (or last year) as compared to who is considered alive today. The reason for this is that if you have a death event, you know that a person died in the past, but you donGramps't know when. If you look to see if a person was alive in the past (yesterday and prior) then you can not say for certain if they were dead then without knowing a death date. If you want to know the details of why Gramps has determined an individual is alive or deadın bir bireyin canlı veya ölü olduğunu neden belirlediğinin ayrıntılarını bilmek istiyorsanız, you can use the bir açıklama almak için [[Calculate_Estimated_Dates/tr|Calculate Estimated DatesTahmini Tarihleri ​​Hesapla]] Tool addon to get an explanationAracı eklentisini kullanabilirsiniz. This will show the estimate birth and death datesBu, and the relationship to someone who has an event date on which these are basedtahmini doğum ve ölüm tarihlerini ve bunların dayandığı bir olay tarihi olan biriyle olan ilişkiyi gösterecektir.
== Muhtemelen Yaşayan Proxy ==
460
edits

Navigation menu