Changes

Jump to: navigation, search

Gramps 5.1 Wiki Manual - Filters/sk

1,729 bytes added, 16:33, 9 November 2021
Rodiny s <udalosťou>
====Rodiny s <udalosťou>====
Toto pravidlo vyhľadáva rodiny, ktoré majú udalosť zodpovedajúcu zadaným hodnotám pre typ udalosti, dátum, miesto a opis. Pravidlo vráti zhodu aj vtedy, ak sa udalosť osoby zhoduje s hodnotou čiastočne. Pri pravidlách porovnávania sa nerozlišujú veľké a malé písmená. Napríklad každému, kto sa oženil vo Švédsku, bude pravidlo priradené pomocou udalosti Manželstvo a hodnoty "sw" pre Miesto. Rodinné udalosti by sa mali vyberať z rozbaľovacej ponuky. Pravidlo vráti zhodu vtedy a len vtedy, ak sa všetky neprázdne hodnoty (čiastočne) zhodujú s osobnou udalosťou. Ak chcete použiť len jednu hodnotu, ostatné hodnoty nechajte prázdne.
 
== Filtre rodín ==
 
Táto kategória zahŕňa nasledujúce pravidlá, ktoré priraďujú osoby na základe ich rodinných vzťahov:
 
===Adoptovaní ľudia===
Toto pravidlo zodpovedá adoptovaným ľuďom.
 
===Zodpovedajú deti <filter>===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom, ktorých jeden z rodičov zodpovedá zadanému filtru. Zadaný názov filtra by sa mal vybrať z ponuky.
 
===Zodpovedajú rodičia <filter>===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom, ktorých dieťaťu zodpovedá zadaný filter. Zadaný názov filtra by mal byť vybraný z ponuky.
 
===Ľuďom chýbajú rodičia===
Zodpovedá osobám, ktoré sú deťmi v rodine s menej ako dvoma rodičmi alebo nie sú deťmi v žiadnej rodine.
 
===Osoby s deťmi===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom s deťmi.
 
===Ľudia s viacerými záznamami o manželstve===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom s viac ako jedným manželským partnerom.
 
===Osoby bez záznamov o manželstve===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom bez manželov.
 
===Osoby so záznamom <vzťahy>===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom s konkrétnym vzťahom. Vzťah musí zodpovedať typu vybranému z ponuky. Voliteľne možno zadať počet vzťahov a počet detí. Pravidlo vráti zhodu vtedy a len vtedy, ak všetky neprázdne hodnoty (čiastočne) zodpovedajú vzťahu osoby. Ak chcete použiť len jednu hodnotu, nechajte ostatné hodnoty prázdne.
 
===Zodpovedajú súrodenci <filter>===
Toto pravidlo zodpovedá osobám, ktorých súrodencom zodpovedá zadaný filter. Zadaný názov filtra by mal byť vybraný z ponuky.
 
===Manželia <filter> vyhovujú===
Toto pravidlo zodpovedá ľuďom, ktorí sú manželmi niekoho, komu zodpovedá zadaný filter. Zadaný názov filtra by mal byť vybraný z ponuky.
1,074
edits

Navigation menu